Kidneybönbiffar

Jag kokade ju kindneybönor i början av veckan, och det blev 5 dl över som jag inte använde i mat eller fick plats med i frysen. Därför tänkte jag testa att göra kidneybönsbiffar. Jag tittade runt och hittade nåt recept där man skulle ha kikärtor och potatis, men jag improviserade ihop ett recept själv istället:

5dl kidneybönor

1/4 riven gul lök

En hackad vitlöksklyfta

2dl havregryn

ungefär 1 dl havremjölk

några matskedar vetemjöl

salt & peppar

Jag mosade kidneybönorna så mycket jag orkade med en gaffel (man skulle nog ha nytta av en mixer här). Jag lade i riven gul lök och vitlök. Sedan blandade jag ihop detta, men tänkte att det nog inte kommer hålla ihop som biffar, så jag lade till havregryn och havremjölk. Sedan lade jag i några matskedar mjöl också för att det skulle binda ihop sig bättre. Sedan formade jag biffar och stekte i olivolja. Till detta serverade jag potatismos gjord på havremjölk och kryddad med muskot, samt en skalad morot. Sen hade jag ketchup och senap också ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *