Jag fick lite kvitten av mammas sambo.
Jag tänkte att jag skulle testa att göra lite kvittenmarmelad och kvittengelé.
Recept på marmeladen hittade jag här: http://www.alltommat.se/recept/Kvittenmarmelad-17221
Gelén tittade jag på recept till här:http://www.svepom.com/recept_kvitten_gele.php
och här:http://www.matklubben.se/recept/kvittengele_48812.html
Här gjorde jag ett misstag, jag samlade inte upp vätskan när kvittenfrukten skulle rinna av. Det stod ju inte i klartext att man skulle spara den, så det blev ju fel. Jag kokade upp lite nytt vatten och kokade frukterna 10 minuter till och samlade den vätskan och försökte göra gelé, men resultatet blev mer som saft. Mamma har gjort tvärtom med saft som blev gelé tidigare. Det stelnade faktiskt så det nästan blev gelé till sist 🙂
Jag återanvände frukten som användes till gelén till att göra mer marmelad, men med skal och sånt.
Resultaten: