Inspiration hittade jag här: http://veganbidraget.blogspot.se/2009/03/sockerbullar-med-stralande-solsken.html
Jag tog mitt vanliga bullrecept:
150 g Fett (jag använde kokosfett)
5 dl veganmjölk
50 g jäst
1 krm salt
2 tsk kardemumma
1 dl socker
13-14 dl mjöl
Vaniljkräm:
2 dl veganmjölk
½ vaniljstång
1½ msk socker
½ vaniljstång (jag brukar iof alltid ta en hel)
3 msk maizena (1½ för vaniljsås)
1 dl vegangrädde
Gör så här: smula jästen i en stor degbunke. Smält fettet och häll i mjölken och värm det till 37 grader. Blanda ut jästen med lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och addera salt, socker och kardemumma. Rör sedan i mjölet (jag brukar använda fingrarna när det börjar bli en deg). Rör i så mycket mjöl så det precis släpper från kanterna. Låt jäsa 60 min.
Gör under tiden vaniljkrämen. Blanda ut maizena i mjölken, häll i socker och urskrapad vaniljstång. Värm sakta till kokning. Rör i grädden och låt svalna. Ta ur vaniljstången.
När degen har jäst bakade jag ut den till 20 st runda bullar. Jag lät de jäsa 45 minuter. Sedan försökte jag mig på lite olika sätt att fylla bullarna med vaniljkräm. Några tryckte jag bara in spritsen i botten och försökte trycka i så mycket det gick. Andra förberedde jag genom att göra ett hål i botten med skaftet på en te-sked. Ytterligare ett alternativ är som de gör i receptet jag länkar till, jag tryckte ut ett hål på ovansidan.
Resultat: