Inspiration hämtade jag från http://www.mytaste.nu/click/index/4712176/?site=arla.se
Man behövde smördeg, så jag letade upp ett recept för det: http://vegan.ifokus.se/discussions/4d714324b9cb46222d0582d6-vegansk-smordeg#2
Jag började alltså att göra smördegen. Jag rörde ihop den med fingrarna för annars tycker jag man får röra för evigt. Jag hade i en halv deciliter mjöl till också, för jag tyckte den var för klibbig annars.
När smördegen hade vilat kavlade jag ut den. Kanske är det så att det är för stor smördeg för bara 4 napoleonbakelser. Jag gjorde 8 stycken istället.
Jag gräddade degplattorna 10 min och tog sedan ut dem och penslade med sojamjölk. Sedan in igen i ugnen i 7 min.
Sedan kärnade jag ur och stekte äpplena.
Till fyllning använde jag ett vegansk soja creme cheese-alternativ (225g) och 2dl sojagrädde smaksatt med 2 msk vaniljsocker.
Jag hade slut på florsocker, så jag fick skippa glasyren.
När degplattorna och äpplena hade kallnat monterade jag ihop bakelserna.
Resultat: