Hemodlade bönor, purjolök och blomkål

Jag fick lite hemodlade rosenbönor av en kompis som jag tänkte kunde passa till en liten “wok” med teriyaki- och hoisin-sås.

Ingredienser (3 port till mig, antagligen 5-6 för vanliga människor)

400-500 gram rosenbönor

1 blomkålshuvud

1 stor purjolök

2 dl teriyakisås

1½ dl hoisinsås

Jag började med att skära upp blomkålen och fräsa under lock i 10-15 minuter tills blomkålen började mjukna.

P1020062

Under tiden skivade och delade jag purjolöken och rosenbönorna.

P1020063P1020065

Sedan lade jag i purjolöken och rosenbönorna och lät det fräsa någon minut.

P1020064

Därefter hällde jag på såserna och lät det puttra ihop. Till detta serverade jag 750g risnudlar.

P1020066

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *