Jag har funderat ett tag på hur det skulle vara att göra vegansk tacopaj – i helgen gjorde jag ett försök:
Pajdeg:
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 dl Olivolja
0.75 dl Vatten
Börja med att blanda mjöl och salt. Tillsätt olja och rör samman det. Rör sedan i vattnet till en deg. Tryck sedan ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda sedan pajskalet på 175 grader i 15 minuter. Sätt inte igång och värm upp ugnen förrän du tryckt ut degen i formen, så pajskalet inte är färdigt långt före allt annat.
Färsfyllning: Hälsans kök tacofärs: Läs instruktionerna på paketet.
Grönsaksfyllning: 2st Broccolibuketter på 250 g vardera. Skär dem i mindre bitar och förväll (koka) dem så de blir lite mjukare (5 min).
Creme cheese-sås:
225g Creme Cheese (kanske skulle passa bättre med silkentofu)
1 dl sojamatlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
Rör ihop alla ingredienser till en sås.
Ihopsättning: När pajskalet är förgräddat lägger man först i tacofärsen, sedan broccolin. Täck sedan med creme cheese-såsen. Jag testade även att skiva på lite rädisor ovanpå. Grädda sedan hela pajen i 15-20 min i 225 grader tills den fått lite färg.
Omdöme: Jag tycker det blev ett lyckat första försök. Det hade nog blivit mer tacosmak av det om jag hade blandat i sån där röd tacosås i creme cheese-såsen.