Tacopaj – Vegansk version med säsongsgrönsaker

Jag har funderat ett tag på hur det skulle vara att göra vegansk tacopaj – i helgen gjorde jag ett försök:

Pajdeg:

2 dl Grahamsmjöl

2 dl Vetemjöl

1 tsk Salt

1 dl Olivolja

0.75 dl Vatten

Börja med att blanda mjöl och salt. Tillsätt olja och rör samman det. Rör sedan i vattnet till en deg. Tryck sedan ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda sedan pajskalet på 175 grader i 15 minuter. Sätt inte igång och värm upp ugnen förrän du tryckt ut degen i formen, så pajskalet inte är färdigt långt före allt annat.

Färsfyllning: Hälsans kök tacofärs: Läs instruktionerna på paketet.

Grönsaksfyllning: 2st Broccolibuketter på 250 g vardera. Skär dem i mindre bitar och förväll (koka) dem så de blir lite mjukare (5 min).

Creme cheese-sås:

225g Creme Cheese (kanske skulle passa bättre med silkentofu)

1 dl sojamatlagningsgrädde

1 tsk sambal oelek

1 msk chilisås

Rör ihop alla ingredienser till en sås.

Ihopsättning: När pajskalet är förgräddat lägger man först i tacofärsen, sedan broccolin. Täck sedan med creme cheese-såsen. Jag testade även att skiva på lite rädisor ovanpå. Grädda sedan hela pajen i 15-20 min i 225 grader tills den fått lite färg.

Omdöme: Jag tycker det blev ett lyckat första försök. Det hade nog blivit mer tacosmak av det om jag hade blandat i sån där röd tacosås i creme cheese-såsen.

P1010919

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *