Orientalisk gryta med broccoli, rädisor och kikärter

En ny variant av orientalisk gryta. (En tidigare variant: http://hestben.dyndns-ip.com/public_html/?p=158)

Ingredienser (8 portioner):

2 st Broccolibuketter(~500g)

2 Knippen rädisor

1 Purjolök

1 Rödlök

½ dl Theriyakisås

1½ dl Hoisinsås

½ dl sweet thaichilisås

1 Burk kokosmjölk (400g)

3 dl Kokta kikärter

Gör så här:

Skölj och skär broccolin i mindre broccolibuketter. Lägg dem i en gryta och låt dem fräsa medan du skär de andra grönsakerna (minst 5 minuter). Skär under tiden rädisorna, skiva purjolöken och hacka rödlöken grovt. Lägg i resten av grönsakerna i grytan och låt fräsa ihop några minuter. Häll på såserna och kokosmjölken. Addera till sista kikärterna och låt allt bli varmt. Servera tillsammans med ris.

Omdöme: Jag tycker att det blev bra. Kanske blir det lite mix av smaker att ha både theriyaki-, hoisin- och sweet thaichilisås. Jag hade dock inte mer theriyakisås, så det var därför jag improviserade. Det var därför jag hällde på kokosmjölken också. Om man tycker det är för spretigt i smakerna kan man därför använda mer theriyaki (1½ dl) och skippa thai chilisåsen och kokosmjölken.

P1010912

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *