Thaigryta med rotfrukter

Jag har ju testat att göra asiatisk mat med rotfrukter förr,  men tyckte inte det blev så klockrent. Här är ett nytt försök.

Ingredienser:

2 Morötter

½ Kålrot

½ Rotselleri

1 Palsternacka

1 Purjolök

150 g Sugar snaps

3 st Ake Thai soppbaser (3x400ml)

200 g Risnudlar

Jag började med att skala och skära rotfrukterna i bitar. Sedan började jag med att fräsa morötter, kålrot och rotselleri i några minuter. Därefter lade jag till palsternackan. Jag sköljde och skivade purjolöken och så sköljde jag sugar snaps-en och lade till dem i grytan. Sedan hällde jag över soppbaserna och lät det börja småkoka. Samtidigt tog jag fram risnudlarna och lade dem i kallt vatten i ca 10 min. Sedan lade jag till dem till grytan också och lät de koka till de blev mjuka (ungefär 5 min).

Jag tycker resultatet blev ganska bra. Grytbaserna gör det mesta av jobbet.P1010903

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *