Jag har ju testat att göra asiatisk mat med rotfrukter förr, men tyckte inte det blev så klockrent. Här är ett nytt försök.
Ingredienser:
2 Morötter
½ Kålrot
½ Rotselleri
1 Palsternacka
1 Purjolök
150 g Sugar snaps
3 st Ake Thai soppbaser (3x400ml)
200 g Risnudlar
Jag började med att skala och skära rotfrukterna i bitar. Sedan började jag med att fräsa morötter, kålrot och rotselleri i några minuter. Därefter lade jag till palsternackan. Jag sköljde och skivade purjolöken och så sköljde jag sugar snaps-en och lade till dem i grytan. Sedan hällde jag över soppbaserna och lät det börja småkoka. Samtidigt tog jag fram risnudlarna och lade dem i kallt vatten i ca 10 min. Sedan lade jag till dem till grytan också och lät de koka till de blev mjuka (ungefär 5 min).
Jag tycker resultatet blev ganska bra. Grytbaserna gör det mesta av jobbet.