Jag har sedan tidigare ett recept på hirsbiffar som jag gjort några gånger. Sist så doserade jag nog fel på vatten och hirs, så det blev lite torrt så biffarna höll inte ihop så bra. Då tänkte jag att det kanske skulle lösa sig om man blandade i ajvar relish. Jag hade ett recept med köttfärs som jag gjort för några år sedan, så jag bestämde mig för att testa.
Ingredienser:
5 dl Vatten med lite salt
2.5 dl Hirsflingor
En halv gul lök
En klyfta vitlök
2 dl Ajvar Relish
2 msk maizena
0.25 – 0.5 dl olivolja.
Börja med att koka upp vattnet och tillsätt hirsen och låt koka på svag värme 10 min, tag sedan från värmen och låt svälla 15 min. Under tiden kan du skala och hacka löken fint, eller riva den (jag var orolig över att det skulle falla isönder igen, så jag rev min). Sedan blandar man hirsen med lök, pressar i vitlöken och adderar resten av ingredienserna. Rör ihop alltsammans, forma biffar och stek sedan i olja. Till detta hade jag potatis och brunsås.
Omdöme: Jag tyckte det blev bra med ajvar relish. Man fick lite mer pikant smak på dem än mitt gamla recept där man bara hade vitpeppar.