Dags att fixa fredagsfika till jobbet. Tänkte att jag kunde testa göra princesstårta och öva kavling och utrullning av marsipan.
Jag började med en vanlig vegansk sockerkaka, men jag skippade grädden, och använde 1 dl potatismjöl i smeten också.
Recept:
4 dl vetemjöl
2 socker
1 dl potatismjöl
2 ½ tsk bakpulver
4 msk matolja
3 ½ dl mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och rör i fett och mjölk. Häll i en brödad form och grädda 25-30 min i 175 graders ugnsvärme.
Sedan lät jag tårtbotten kallna. Jag delade upp den i tre delar. Första delen:
Andra delen:
Till första fyllningen använde jag hemgjord jordgubbssylt:
Till andra fyllningen använde jag hemgjord vaniljkräm.
På med havregrädde (ungefär 3 dl).
Och så marsipanen. Jag färgade den först genom att jobba in ungefär 2 tsk grön karamellfärg i 250 g marsipan.
Sedan kavlade jag ut den och rullade upp på kaveln. Detta gjorde jag innan jag monterade ihop tårtan, och då klibbade den ihop på kaveln. Så jag fick göra om. Men resultatet blev ganska bra ändå tycker jag. Man kan se att jag använt florsocker för att det inte ska fästa i bakbordet när man kavlar ut.