Ett första recept – veganska potatisplättar

Jag har en förkärlek för potatisplättar – plättar som man gör av överbliven potatismos.

Nu hade jag lite vegansk potatismos över, och jag tänkte mig testa att göra veganska potatisplättar. I vanliga potatisplättar tar man ju något ägg och mjöl och blandar i. Jag blandade i lite soyamjölk och lite vetemjöl. Det funkade ganska bra.

Recept:

Överbliven potatismos

En skvätt soyamjölk: till 4dl potatismos räcker det nog med ½-1dl

Vetemjöl – ungefär lika mycket som mjölken.

Sen lägger man i plättar av önskad storlek i en stekpanna och steker någon minut på varje sida.

Till detta brynde jag lite sockerbönor och serverade med lingonsylt (min favorit). Det kanske blev lite konstigt med bönor till. Man kan testa att ta soyakorv istället. Till vanliga potatisplättar brukade vi äta stekt falukorv eller bacon/fläsk.

Vet inte om det blev en måltid med fullvärdigt protein, men snabbt och gott blev det.

 

 

Hello world!

Det här blir då min första post här. Kommer jag orka skriva mycket i denna bloggen? Vi får väl se. Grattis till er som hittat hit, för jag har inte promotat bloggen nåt alls än. Får väl se hur offentlig jag vill bli med min övergång mot en mer köttfri kost. Det blir ju så komplicerat om man ska sluta med allt. Just nu känns det som jag ska nöja mig med en inventerad “köttfri måndag”-kost, alltså kött en gång i veckan. Antagligen kommer jag sträva efter att allt jag lagar själv blir veganskt, så låter jag mig fuska när jag blir bjuden på mat.