Jag fick en fråga om receptet på mina energibars som jag brukar äta efter jag tränat. Här kommer receptet:
Ingredienser:
2 ½ dl dinkelflingor (eller havregryn)
1 – 1.25 dl fikon, aprikoser eller dadlar – hackade
3 msk agavesirap (eller vanlig sirap)
2 msk olja (jag brukar använda rapsolja som inte ger så mycket smak)
2 msk linfrön
En nypa salt
1 dl vetegroddar (orginalreceptet använder proteinpulver här, men jag kör mer naturellt)
1 dl grovt dinkelmjöl (eller grahamsmjöl eller vanligt vitt mjöl)
1 dl vatten
0.75 dl kokosflingor
50 g mörk choklad – hackad
Börja med att blanda dinkelflingor, hackade fikon/aprikoser/dadlar, sirap, olja och linfrön.
Häll på salt, vetegroddar, mjöl och vatten och blanda till så det håller ihop ganska bra. Tillsätt ev mer vatten om du vill ha det mer lättarbetat.
Blanda sedan i kokosflingor och chokladen. Smeta ut i en smörjd långform och grädda i 15-17 min på 175 grader i nedre delen av ugnen.
Låt formen vila någon minut och stjälp sedan upp den. Låt svalna och skär sedan i lämpliga portionsbitar och packa i smörgåspapper. Kan med fördel frysas in.
Pingback: Robert’s Energybars, a new variation | MilitantVeganHippien